donderdag 18 juni 2015

Tentoonstelling papierkunstenaar Bob Matthysen

Na het lezen van een artikel in de Gazet van Antwerpen over papierkunstenaar Bob Matthysen was mijn nieuwsgierigheid gewekt om eens te gaan kijken naar zijn kunstwerken. Op vrijdag 12 juni was het dan zover en bracht ik een bezoek aan de tentoonstelling Het papier krimpt en krult in Kalmthout. 

In de galerie van het Arboretum hingen en stonden enkele werken (zie foto's onderaan dit bericht) van Bob Matthysen. De sculpturen die door hun vormgeving een organische uitstraling meekregen pasten mooi in het kader van het Arboretum.


Uitleg bij de tentoonstelling:


Passioneel onderzoek naar de oude Westerse en Oosterse technieken van het handgemaakt papier, bracht hem bij hedendaagse materialen en nieuwe productiemethoden. Contacten met Japanse en Europese meester-papiermakers maakten de queeste rond. Nu werkt hij met diverse plantaardige vezels zoals Vlaams Vlas, Abaca (Musa Textilis), Katoen, Vezelhennep en diverse Japanse bastvezels als grondstof. De ontdekking en het beheersen van de oneindige “KRIMP” van het papier, (bij speciale productiemethode)opende een universum aan vormgevings- en sculpturale experimenten. 
(Bron: aankondiging tentoonstelling www.arboretumkalmthout.be)


Gegevens tentoonstelling:

  • Wanneer: van 4 mei 2015 tot 28 juni 2015
  • Locatie: de galerie van het Arboretum in Kalmthout (Heuvel 2)
  • Toegang is gratisMeer informatie en afbeeldingen kan je terugvinden op de website van Bob Matthysen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten