zondag 15 februari 2015

Juwelen van papier - deel 1: uitleg bij de collectie


Sinds twee jaar ben ik bezig met het maken van juwelen van papier vanuit mijn voorliefde voor papier en het maken van juwelen. Ondertussen heb ik al verschillende juwelen gemaakt 

Hieronder volgt de uitleg bij mijn juwelencollectie en enkele foto's.

Link naar foto's oorbellen.
Link naar foto's halskettingen.


Het is een heel proces om tot een juweel te komen. Eerst en vooral is er het verzamelen van het papier uit tijdschriften en het uitzoeken van de juiste bladzijde met zijn specifiek kleurenpatroon. Dan worden de kralen van het papier gemaakt en voorzien van enkele afwerkingslagen (bestendig maken tegen vocht) om ze nadien te verwerken in een juweel. In de juwelencollectie staat kleur centraal. De keuze van de kleuren voor een juweel is gebaseerd op de kleurenpaletten van de  vier seizoenen uit de kleuranalyse. Aangezien iedereen min of meer kan ondergebracht worden in één van de seizoenen is er telkens wel een juweel dat bij je persoonlijke kleurenpatroon past. Hiernaast geeft de keuze van het materiaal waaruit de kralen zijn gemaakt, nl. papier, het juweel een originele touch en zorgt ervoor dat het juweel prettig is om te dragen door het lichte gewicht van de kralen. 

Als je nog vragen hebt of informatie wenst over de juwelen mag je gerust een mailtje sturen; mijn mailadres vind je terug bij 'over mij'.Geen opmerkingen:

Een reactie posten