donderdag 24 september 2015

Nieuw origami-boek

Boekgegevens:
Titel: Origami stap voor stap
Auteur: Adeline Klam
Uitgeverij: Manteau
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9789022331514

Op de achterkant van het boek vind je onderstaande tekst:

Wie heeft als kind geen hoedjes of bootjes gevouwen van papier? Of misschien heb je je ook aan wat moeilijker vouwwerk gewaagd en heb je zin om de draad weer op te pikken? Veel materiaal heb je niet nodig om verrassende dieren of dingen te maken: met je eigen handen en van een stuk papier heb je in een wip een kikker, een kraanvogel, een bloemetje, een huis... Ben je vergeten hoe het moet? Neem gewoon Origami stap voor stap, volg de instructies en de stap-voor-stapfoto's, concentreer je op het vouwen - pure mindfulness - en bekijk verrast het resultaat.

Onlangs kwam ik in de boekhandel dit origami-boek tegen. In het boek staan 21 figuren om te vouwen gaande van dieren, bloemen, een ster, een boot en een huisje. Bij elke figuur vind je onder andere een pagina grote foto van het eindresultaat, de dikte en het formaat van het papier dat je kan gebruiken en de moeilijkheidsgraad (aangeduid met sterren) om de figuur te maken. Achteraan in het boek vind je enkele bladzijden origamipapier die je kan uitknippen of kopiĆ«ren om de figuren uit het boek te vouwen.

Wat mij aansprak bij dit boek was de lay-out, de duidelijke stap voor stap foto's en de uitleg bij de foto's. Een minpuntje vond ik de volgorde van de figuren. Mij lijkt het duidelijker als de figuren in oplopende moeilijkheid zijn gerangschikt in plaats van gewoon door elkaar.

Dit boek is een aanrader voor al wie graag met origami bezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten