dinsdag 10 maart 2015

Papierwinkel en boeken - Den Haag

Drie weken geleden zijn we naar Nederland, Den Haag geweest waar we onder andere Whispering Wall bezochten. (zie vorig blogbericht)

Er waren nog twee leuke adresjes: een speciaalzaak voor papierliefhebbers Damen / Papier Royaal en de boekhandel Lidy Schoonens boeken waar je enkel terecht kan op afspraak.


Hieronder enkele sfeerbeelden van de winkel Damen / Papier Royaal. Het was een heerlijk plekje om in rond te kijken. Ze hebben een ruime collectie papier, boekbindersmateriaal, notitieboeken, materiaal om dozen te maken en nog veel meer. Ik kocht er Japans origami papier. Het was moeilijk om een keuze te maken welke pakjes origami papier ik zou nemen er was zoveel keuze; in Antwerpen heb ik er ook al naar gezocht maar het tot hiertoe niet gevonden. 

Adresgegevens en openingsuren kan je terugvinden op de website van de winkel.In de namiddag hadden we een afspraak gemaakt met Lidy Schoonens. Ze is gespecialiseerd in boeken over kalligrafie & schriftgeschiedenis, handgeschept papier en papierkunst & boekbinden, zowel ambachtelijk als alternatieve bindingen. Ze heeft een grote internationale collectie zowel nieuwe als tweedehandse boeken.
(Bron: website)


Ik kocht er deze twee boeken:Paper Cutting; Contemporary artits Timless
 craft chronicle Books / Heyenga, Laura


Origami Butterflies, Elegant Designer from
 a master folder / LaFosse, Michael

De contactgegevens van Lidy Schoonens kan je terugvinden op haar website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten