maandag 5 januari 2015

Sneeuw binnen en buiten - Maak zelf sneeuwballen van papier

We hebben dan wel geen witte kerst gehad dit jaar maar het heeft wel gesneeuwd tijdens de vakantie. Ondertussen was ik onderstaande bal aan het maken en vond dat het wel iets weg had van een sneeuwbal.

Hieronder volgt hoe je zo'n sneeuwbal maakt.


Wat heb je nodig:

-papier
-pons om cirkels uit te snijden
-gaatjespons in verschillende afmetingen
-lijm
-snijmes
-potlood en lat
-kleine wasspeldenSnij met de pons twintig cirkels uit. Maak een gelijkzijdige driehoek (hier in het groen) die precies in de cirkel past. Die driehoek leg je dan op elke cirkel waarna je de randen omlijnd met je lat en een potlood. Nadien ga je met je snijmes lichtjes over de drie potloodlijnen op elke cirkel zodat je de lijnen gemakkelijker kan vouwen en vouw je de drie flapjes (zie links op de foto).

Tip: je kan gaatjes maken in je sneeuwbal met een gaatjespons (zie foto hieronder) of kiezen om er geen gaatjes in te maken.
Lijm tweemaal vijf stukken aan elkaar voor de onder- en bovenkant van de sneeuwbal en dan nog eens tien stukken voor het middengedeelte.
Nadien neem je het eerste en het laatste flapje van het middengedeelte en lijm je deze aan elkaar waarna je de onder- en bovenkant aan het middengedeelte kan vastmaken.

Tip: om de flapjes op hun plaats te houden zodat de lijm kan drogen gebruikte ik kleine wasspelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten