donderdag 20 november 2014

Maak zelf je kerstballen - deel 1: de werkwijze

Eigenlijk is het nog een beetje te vroeg om al met kerstmis bezig te zijn maar toch heb ik zin om er stillaan mee te beginnen. Daarom maak ik alvast wat kerstballen voor in onze kerstboom. Een kerstboom is immers zoveel mooier en persoonlijker als je er wat zelfgemaakte kerstversiering in hangt.Wat heb je nodig:

-1 blad rood papier en 1 blad met kerstmotief
-draad en een lange naald  Voor de afmeting van mijn papier heb ik gekozen voor 10 X 10 cm, dit is afhankelijk van hoe groot je je kerstballen wil maken.


Leg het papier voor je met de witte kant naar boven en vouw een verticale lijn in het midden.


Vouw het blad terug open en vouw een horizontale lijn in het midden.


Vouw het blad terug open en draai het om.


Maak nu een schuine vouw van punt naar punt.


Vouw vervolgens de twee andere tegenover elkaar liggende punten.


Dit is het resultaat van al je vouwwerk.


Duw even met je vinger in het midden van het papier zodat het middelpunt naar beneden valt en de zijkanten naar omhoog komen
  

Neem twee tegenover elkaar liggende punten vast en beweeg ze naar binnen. De bovenpunt volgt vanzelf mee. Duw het geheel van bovenaan plat.


Het rode papier plooide ik op dezelfde manier als het blad met het kerstmotief.


Schuif nu de twee elementen in elkaar. De bovenste en onderste punt van het rechter deel schuiven over het linker deel aan de buitenkant. De voorste en achterste punt van het rechter deel schuiven in het linkse deel aan de binnenkant. 
Je kan je kertbal nog verder versieren zoals ik hier heb gedaan en er een draad doorsteken van onder naar boven zodat je je kerstbal in je kerstboom kan ophangen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten