vrijdag 12 september 2014

Papier in Zweden - Papierwinkel Ljunggrens papper

Net terug van een deugdoende vakantie in Denemarken en Zweden (Kopenhagen-Göteborg-Stockholm). Telkens als we op reis gaan kijk ik even op Internet of er op de plaats van bestemming geen papierwinkeltje is en ja hoor in Stockholm had ik er één gevonden.

De winkel ligt in Gamla Stan, 'de oude stad'; het historische centrum van de stad. In de vele smalle straatjes en steegjes vind je allerlei souvenirwinkeltjes en ook vele winkeltjes en galeries met kunst en handwerk waaronder Ljunggrens papper (Köpmangatan 3, www.ljunggrenspapper.com). Het is een speciaalzaak voor papier, veelal handgemaakt en afkomstig uit Nepal, India en Japan. Verder worden er o.a. kaarten, enveloppen, zelfontworpen stempels, inkten, touw, fotoalbums en nog veel meer verkocht.
De eigenares van de winkel, Barbara Bunke is grafisch ontwerpster, boekbinder en kunstenares en op bestelling maakt ze o.a. uitnodigingen; daar was ze dan ook mee bezig toen we in de winkel waren.


Hieronder enkel foto's van het origami papier dat ik bij Ljunggrens papper kocht.
Stockholm is op zich al een mooie stad maar voor de papierliefhebbers is een bezoekje aan deze papierwinkel zeker een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten